Freshlogistics

Opticool Freshlogistics - fruit logistiek

Opticool Freshlogistics is de spil van de organisatie

De afdeling Freshlogistics van Opticool verzorgt -voor al haar partners- de logistiek van het fruit in een op maat gemaakt totaalpakket. Van het begeleiden van keuringen door de benodigde overheidsinstanties tot en met het transporteren van de containers van de terminals naar de koelloodsen van Opticool. Via de barge of met de vrachtwagen, Opticool Freshlogistics begeleidt haar partners van A t/m Z.

Zodra de containers zijn aangekomen in één van onze 20 koelcellen, wordt het fruit direct gecontroleerd op temperatuur, verpakking en algehele kwaliteit. Vervolgens worden door middel van barcodes de pallets in het Warehouse Management Systeem (WMS) van Opticool geregistreerd. Elke pallet krijgt daarbij een unieke code, gekoppeld aan het eigen pallet-ID van de partner.

Het gehele logistieke fruitproces is digitaal te volgen via de daarvoor -speciaal voor partners ontwikkelde- websites. Door de eigen barcode labeling is Opticool, en dus ook haar partners, in staat om track & trace toe te passen op al het inkomende en uitgaande fruit. Het fruit wordt bij binnenkomst -zoals aangegeven- gecontroleerd op de condities en temperatuur. Ook tijdens de opslag van het fruit vinden er tussentijds regelmatig monitoringen plaats op de conditie en temperatuur van het fruit.

Opticool FreshlogisticsOpticool Freshlogistics ontzorgt al haar partners door belangrijke zaken, zoals de douane, inklaringen, keuringen en transportdocumenten die van toepassing zijn, voor hen te regelen. Ook ten aanzien van containers die bijvoorbeeld een phyto-keuring dienen te ondergaan, is Opticool de juiste locatie, zodat de container snel door kan naar haar eindbestemming. Ook alle aankomsten en verladingen zijn via onze speciale website -voor onze partners- te volgen.

Opticool Freslogistics heeft termen als discretie, betrouwbaarheid en snelheid hoog in het vaandel staan. Al onze partners hebben dan ook een vast aanspreekpunt, bij wie ze terecht kunnen voor al hun vragen en verzoeken.

En samen met onze partners werkt Opticool aan een betere en een schonere leefomgeving. Zowel in eigen land als in het land van herkomst van haar wereldwijde partners.